In 4 Snelle Stappen een goede snoezelruimte

Feestje

Hoe begin je met het inrichten van een snoezelruimte? Wat mag je echt niet missen en
Een snoezelruimte is de ideale plek voor kinderen om tot rust te komen. De zintuigen worden geprikkeld om heerlijk te ontspannen. Perfect na een drukke dag, bij spierspanning of bij verveling.

Stap 1: Welke ruimte kies ik?

De juiste ruimte. Misschien heb je al een ruimte gekozen, misschien wil je een hoekje gebruiken in de kinderkamer, of wil je het neer kunnen zetten en weg kunnen halen. Alle opties kunnen. Wanneer je de mogelijkheid hebt tot een snoezelkamer kun je kritisch kijken naar welke kleuren je gebruikt op de muren van een snoezelruimte. Meer informatie over welke kleur passend is vind je in de blog: De juiste kleuren in een Snoezelruimte.

Stap 2: De juiste verlichting

Bij het snoezelen is het ideaal om een lamp te gebruiken waar beweging inzit. Dit geeft de ruimte gelijk iets magisch. Met de ogen kunnen de lampjes gevolgd worden. Dit levert vaak gelijk al een ontspanning op. Een lamp die erg positief is ontvangen door vele is de waterprojector deze projecteert bewegend water op de muur en het plafond. Ook worden er wanneer gewenst natuurgeluiden afgespeeld.

Stap 3: het Geurzintuig Prikkelen

Wanneer jouw kind het fijn vind om geuren te ruiken kun je geur inzitten in de snoezelruimte. Verschillende geuren kunnen verschillende emoties of herinneringen oproepen. De geur van Lavendel staat erom bekend rustgevend te zijn. Je kunt natuurlijk ook voor een prikkelende of energieke geur kiezen. Een manier om geur toe te voegen is via een geurverspreider. Deze verspreid de geur van etherische olie door de ruimte. Een andere manier is het gebruik van aroma rollers of aroma spray. Met de roller kun je geur aanbrengen op de polsen, hals of slaap van een kind. Mocht je je kind meer controle willen geven over wanneer hij de geur wil ruiken kun je de geur aanbrengen op een doek of knuffel.

Stap 4: Ontdekken via voelen

In een snoezelruimte kun je op ontdekking gaan via je voel zintuig. Dit kun je stimuleren door voelmateriaal toe te voegen. Zoals via de sensorische vloer. Je kunt hierover lopen, op liggen, of met je handen ontdekken. Ook verschillende structuren in kussens, zitzakken of materiaal is een manier om te voelen tijdens het snoezelen. Laat je kind lekker in de kussens zitten terwijl hij geniet van de lichtjes op het plafond en de geur die in de kamer hangt.

Ontdek ons snoezelmateriaal in de webshop

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *