Handige links

Eliss biedt kinderkamer adviezen voor prikkelgevoelige kinderen. Wanneer je een passende kinderkamer wilt waar je kindje volledig tot rust komt en rekening gehouden wordt met alle zintuigen ben je hier aan het goede adres.

Friemelen, sommige kinderen doen dit aan van alles. In de klas klikken ze met pennen, drummen op tafels of tikken met hun voet.  Sommige onderzoeken suggereren dat friemelen feitelijk de algehele productiviteit verhoogt. Maar het friemelen kan andere in de klas afleiden. Speciaal hiervoor is er de FidgetCube. Deze gadget is volledig stil. De zes zijden van de friemelkubus hebben verschillende functies die je helpen concentreren. Er zijn zes zijdes waarmee je kunt: klikken, glijden, schakelen, wrijven (helpt stress verminderen), rollen, indrukken en draaien.

Stichting Terre – Rett Syndroom Fonds ondersteunt de projecten financieel en organiseert overleg tussen (internationale) specialisten van verschillende medische instellingen, zodat de beschikbare kennis wordt gedeeld. Stichting Terre is voor deze projecten ook intermediair tussen patiënten, ouders en verzorgers enerzijds en medische partners anderzijds.

Hendriks care brengt de Hippocampe vrijetijdsrolstoel naar Nederland. Deze Stoel brengt het hele gezin de vrijheid om er op uit te gaan. Makkelijk naar het bos, de duinen, het strand en zelfs tot in de zee. Met zijn vier verschillende maten en de verschillende opties is er een Hippocampe voor iedereen.

Stichting supportgroep ouders van een kind met moeilijk instelbare epilepsie of een epilepsie syndroom.

Niet helemaal zindelijk, vaak ziek, een stoma of peg-sonde, gehandicapt of je wilt gewoon een grotere maat? JOF heeft DE romper voor jou!