Het geurzintuig

geur ruiken snoezelen

In een snoezelruimte kun je aan de slag gaan met alle zintuigen. Zo ook het geurzintuig. Door te ruiken kun je tot rust komen, geprikkeld worden of doet het je denken aan herinneringen. Elke geur kan iets anders oproepen. Geur kun je op verschillende manieren toepassen om te snoezelen. Hieronder staan verschillende manieren beschreven.

Wanneer je de gehele kamer een geur wilt geven dan is de geurverspreider een uitkomst. Voeg 2-8 druppels etherische olie toe aan het apparaat, afhankelijk van hoe sterk de geur gewenst is.

Wat kun je doen met Etherische Oliën?

Naast het gebruik van Etherische oliën in een geurverspreider, kun je deze ook zonder geurverspreider gebruiken.

Je kunt met de geur masseren. Alleen kan de olie niet onverdund op de huid gebruikt worden. Het is zeer geconcentreerd en kan hierdoor een negatieve huidreactie veroorzaken. Wil je er mee masseren dan dien je de olie dus eerst te mengen. Voeg tot 1-4 druppels etherische olie toe aan 10 milliliter basisolie (zoals jojobaolie of zoete amandelolie), crème of lotion. Voor gezichtsmassage voegt u niet meer dan 2 druppels etherische olie toe aan 10 ml basisolie.  Wil je een kant en klare die je niet meer hoeft te mengen? Kijk dan een verder op deze pagina bij de geurrollers.

In bad gaan met de Etherische Oliën. Baden met etherische oliën is een van de eenvoudigste en heerlijkste vormen van therapie. Voeg 1-5 druppels etherische olie toe aan een kopje volle melk, sojamelk of (zeker bij een gevoelige huid) een andere emulgator. Net voordat u in een gevuld bad stapt, voegt u dit mengsel toe aan het badwater. Verspreid de oliën goed door het water.

Nog iets makkelijker is om 1-2 druppels etherische olie op een tissue, watje of doekje aan te brengen, eventueel verdund. Door dit bij de neus te houden kun je het ruiken. Let wel op dat de olie niet aan de huid, vingers of ogen komt. Niet gebruiken bij kinderen jonger dan 4 jaar.

De etherische oliën zijn te verkrijgen in de geuren: Lavendel, Dennenappel en Eucalyptus

Budgetsnoezelen heeft geurrollers. De rollers kun je op de binnenkant pols, hals of slaap smeren. Lekker snoezelen met de geur happiness, total de-stress en Sleep well. Het voordeel is dat deze al vermengd zijn en je ze op de huid kunt aanbrengen. Je neemt ze overal mee naar toe.

Of kies voor een spray. Deze kun je in de ruimte sprayen. Laat de emoties voorbij komen die bij de geur passen of neem de herinneringen die omhoog komen tot je. Creëer jouw eigen wolkje vrolijkheid, kalmte, rust of sereniteit met de minispray van jouw keuze. Verstuif de mist om je heen of op het kussen en laat het aroma jouw zintuigen tot rust brengen.

Hoe pas jij geur toe in de snoezelruimte? Wat voor extra toevoeging geeft het aan het snoezelen? Laat vooral een reactie achter!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *